Returpolicy:

I vår butik erbjuder vi inte returer, och vi har endast en bytespolicy på 7 dagar. Våra kläder och väskor är handgjorda här i Stockholm, och därför kan vi inte erbjuda öppet köp. Däremot erbjuder vi byte inom 7 dagar mot uppvisande av kvitto, förutsatt att varan är oanvänd och i väsentligt skick. Skadade varor kan inte returneras, och vi kommer i första hand att prioritera att reparera dem; annars kan kunden byta dem mot en annan vara.

Om du önskar returnera en vara köpt från vår WebShop, vänligen notera att detta endast gäller lagervaror. Returer av skräddarsydda eller specialbeställda varor kan inte genomföras.

För att påbörja ett byte, vänligen besök vår butik eller mejla info@sarapoul.com, och inkludera ditt ordernummer.

Vi erbjuder inte gratis returer för beställningar utanför EU.

Defekta produkter:

Vi strävar efter att säkerställa produktkvalitet vid leverans, men om du mottar en skadad eller defekt vara, vänligen kontakta kundtjänst på info@sarapoul.com omedelbart. Reklamationer måste göras snarast möjligt efter att felet upptäckts. För att en reklamation ska godkännas krävs att varan inte har använts på fel sätt eller skadats på grund av kundens hantering. Du kommer att få en ersättningsvara, en rabatt, eller en full återbetalning för varan samt alla fraktkostnader inom 14 dagar efter att vi mottagit varan. Kundtjänst kommer att förse dig med en returfraktsedel för varan.

Vänligen notera att knappar, dragkedjor eller andra detaljer på plagg som går sönder inte omfattas av garanti eller reklamationsrätt, eftersom dessa kan gå sönder av misstag.

Kontakta oss på info@sarapoul.com för frågor gällande återbetalningar och returer.